Kültür SanatYarışma

Resim Yarışması

CUMHURİYET’İN 100. YILI ANISINA RESİM YARIŞMASI
Saküder 18. Yılında Cumhuriyet’in 100. Yılı anısına Resim Yarışması
SAKÜDER Sanat ve Sanatkârlar Topluluğu Kültür Derneği, 2005 yılından bu yana Uluslararası düzenlemiş olduğu sanat etkinlikleri ile sanata ve sanatçıya destek vermektedir. Atamızın göstermiş olduğu sanat ışığında sanatı yaşatmak adına sanatı koruyan, sanatçıya destek olan Saküder olarak kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarmak ve toplumumuzun aynası olan sanatçılarımızı halkla buluşturarak eserlerini sanatseverlerin beğenisine sunmak en büyük ülkümüzdür. Bu nedenle SAKÜDER 18. YILINDA “CUMHURİYET’İN 100. YILI ANISINA RESİM YARIŞMASI” düzenlemiştir.
BAŞARI ÖDÜLLERİ
– Birincilik Ödülü 13.000 TL, ”SAKÜDER 18. Yıl Plaketi”
– İkincilik Ödülü 10.000 TL, “SAKÜDER 18. Yıl Plaketi”
– Üçüncülük Ödülü 7.000 TL, “SAKÜDER 18. Yıl Plaketi ”
– Jüri özel ödülü (2 adet) 5 000 TL, “SAKÜDER 18. Yıl Plaketi”
YARIŞMA KOŞULLARI
– Yarışmaya yurtiçinden ve yurtdışından 18 yaş ve üstü bütün sanatçılar katılabilir.
– Katılımcıların eserleri kesinlikle orijinal olmak zorundadır.
– Dijital baskı ve dijital baskı üzerine yapılan çalışmalar kabul edilemez.
– Eserlerin daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış olması gerekmektedir.
– Yarışma Konusu: Cumhuriyet’in 100. Yılı anısına konu serbesttir.
– Yarışmaya her katılımcı bir veya iki eserle katılabilecektir.
– Tuval üzerine akrilik, yağlıboya yada karışık teknikte yapıt boyutları kısa kenarı 80 cm’den küçük, uzun kenarı 140 cm’den büyük olmamalıdır.
– Suluboya Tekniğinde ise yapıt boyutu çerçevesiz kâğıt boyutu 70×100 cm’den küçük olmamalıdır.
– Yarışmaya gönderilecek eserler dijital ortamda hazırlanıp  sakuder2005@gmail.com adresine gönderilecektir. Yoğun talep üzerine yarışma başvuru tarihimiz 30 Eylül yerine  30 Kasım 2023 tarihine kadar uzatılan yarışmamızın sonuçları Aralık ayı içerisinde açıklanacaktır. (Elden veya posta yoluyla dosya kabul edilemez.)
– Yarışmada ön elemede ilk 100’e giren eserler sergilenmeye ve dijital ortamda yayınlanacak olan sergi kataloğuna girmeye hak kazanacaktır.
– Sergi ve dijital kataloğa girmeye hak kazanan eserler belirlenen tarihte ve istenilen adrese gönderilmez ise dijital katalog ve sergileme dışı kalacaktır.
– Yarışmacı en fazla iki eser ile katılabilir.
– Sanatçılar eserinin görselini, kendi fotoğrafını, özgeçmişini belirtilen mail adresine göndermelidir.
– Eserler mutlaka yüksek çözünürlükte jpg, tiff ya da pdf formatında olmalıdır.
– Dosya içerisinde sanatçının özgeçmişi (100 kelime Türkçe olarak kronolojik sıralamada değil metin şeklinde olmalıdır), kişisel profil fotoğrafı, iletişim bilgileri (cep/ e- posta adresleri ve açık posta adresleri) mutlaka olmalıdır. Bu bilgilerden bir veya birkaçı eksik olan katılımcıların başvuru işlemleri değerlendirmeye alınmayacaktır.
– Etkinliğin duyurusu ve tanıtımı video, dijital katalog, broşür, davetiye gibi geniş çapta basın ve sosyal medya yoluyla yapılacaktır.
– Başarı ödülüne sahip olan sanatçıların eserleri her türlü kullanım hakkıyla birlikte SAKÜDER koleksiyonuna girecektir.
– katılımcılar yarışma koşullarını ve jüri karanı kabul etmiş sayılır.
– Değerlendirme sonucu ilan edildiğinde Ödül Töreni ve Eserlerin sergilenmesi düzenlenecektir. Sergi salonu ve Ödül Töreninin tarihi daha sonra duyurulacaktır.
– Jüri değerlendirmesinin sonucu; sergiye kabul edilen eserlerin teslim tarihi, sergi yeri, sergi tarihi ve ödül töreni hakkındaki bilgiler daha sonra sanatçıların mail adreslerine ve sosyal medyadan duyurulacaktır.
SEÇİCİ KURUL
– Prof. Nur Gökbulut,
– Prof. Ahmet Özol,
– Prof. Basri Erdem,
– Prof. Bedri Karayağmurlar,
SAKÜDER Sanat Komisyonu

-Saküder Cumhuriyet’in 100. Yılı Anısına düzenlemiş olduğu Resim Yarışması sonuçları 2024 Ocak ayı içerisinde açıklanacak olup, Şubat ayı içinde sergi ve ödül töreni gerçekleştirilmesi düşünülmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir